Vandaag veel te verliezen en Tokyotickets te winnen, 9:46 u eerste start

Dagprogramma

Bij een ‘gewone’ WK is er bij de halve finales en herkansingen vooral veel te verliezen (en niets te winnen), vandaag is dat anders want een A-finaleplaats levert – voor de boot – een olympisch startbewijs op. Dat geldt niet voor beide achten, die moeten in de A-finale minstens één ploeg achter zich laten.

De vrouwenacht krijgt het in de herkansing zwaar. Ook de mannenacht zal geen cadeautje ontvangen. Beide boten moeten bij de eerste twee eindigen om tot de medaillestrijd te worden toegelaten. De halve finalisten hebben het wat gemakkelijker. Top-3 is vandaag voldoende voor een A-finaleplaats.

[su_quote]Geen NLroei zonder crowd funding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Bedankt! [/su_quote]

Bij de vrouwenvierzonder is de rechtstreekse confrontatie met een nieuwe USA-ploeg interessant. De mannendubbelvier zal het met Duitsland aan de stok krijgen. De lichte vrouwendubbel moet de finale ook zeker kunnen halen, dat maakt de weg vrij voor Ilse Paulis om haar olympische titel te gaan verdedigen. De mannenvier is zeker niet kansloos om uit de B-finale te blijven, dat zou een meevaller zijn voor deze op de valreep samengestelde bemanning.

Halve C/D-finales
10:01 u vrouwentweezonder Drenth/Wielaard

Halve A/B-finales
11:02 u miexeddubbeltwee De Koning/V.d. Meer
11:32 u mixedviermet
11:52 u lichte vrouwendubbel Keijser/Paulis
12:02 u mannenvierzonder
12:32 u vrouwenvierzonder
12:52 u mannendubbelvier
13:18 u lichte vrouwenskiff Veldhuis

Herkansingen
13:43 u vrouwenacht
13:59 u Holland Acht