Van Sprang en Keijser winnen B-finale

Kort

Niki van Sprang en Amos Keijser hebben zich sterk gerevancheerd na het mislopen van de finale eerder deze week. Na een sterke en aanvallende race kwam het duo net als vorig jaar als eerste over de streep in de B-finale, nu met 0,02 seconde voorsprong op Nieuw-Zeeland. Hiermee houdt de dubbeltwee uitzicht op de Olympische Spelen in Tokyo.

Voor het internationale IOC is voor deelname een top-8 notering vereist. Het Nederlandse NOCNSF hanteert echtere strengere normen en verwachtte bij deze wereldkampioenschappen een finaleplek. Het is in het roeien echter nog nooit voorgekomen dat een land een olympisch startbewijs inleverde bij het IOC.

[su_quote]Geen NLroei zonder crowd funding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

Vierzonder
De nationale sportkoepel zal komend jaar vermoedelijk een bepaalde prestatie bij een wereldbeker verwachten voor definitieve kwalificatie.
Datzelfde geldt voor de vierzonderstuurman met Nelson Ritsema, Jan van der Bij, Boudewijn Roell en Vincent van der Want. Zij wonnen gisteren eveneens de spannende B-finale vlak voor Zwitserland.

Acht
De vrouwenacht sloot het toernooi net af met de derde plaats in de B-finale, vlak achter Rusland en met een bootlengte verschil op winnaar China. Voor deze ploeg lijkt Japan ver weg. Voor kwalificatie was een top-5 positie noodzakelijk.