Update actie voor Oekraïne: al 18 boten gedoneerd, maar er kan nog meer bij!

Algemeen

[update 1 mei] Rijnland, De Maas, Viking, Cornelis Tromp, De Dordtsche, Saurus, Orca, Gyas, ARC, Willem III, Daventria, Die Leythe en Njord doneerden al materiaal: boten, riemen, een ergometer en zelfs een botenwagen! Welke verenigingen doen er nog meer mee? Geld geven kan ook, zie hieronder. Alvast bedankt!

‘Het is niet onze oorlog’ schreef Geert Wilders in het (winnende) verkiezingsprogramma. Ondertussen wordt Oekraïne steeds verder kapotgeschoten. Zo ook de roeivereniging in Odesa. Een zestienjarige jongen is er lid, maar hij is met zijn moeder naar Nederland gevlucht en roeit inmiddels bij Viking. Met tranen in zijn ogen liet hij in Utrecht de trieste beelden zien.

Steven van de Velde, Sven Querngester, Sona Hospers, Rutger Mollee en Gert Jan Oelderik sloegen vervolgens de handen ineen en zetten een actie op touw. Ze zamelen boten, riemen en geld in voor de getroffen club in Odesa. Er zijn inmiddels al zes boten gedoneerd en Viking schonk een botenwagen. En er kunnen nog veel meer boten heen. Gehoopt wordt dat alle 124 roeiverenigingen meedoen. Kijk hier voor de actiewebsite: boten voor Odesa. Direct wat geld doneren? Dat kan hier, alvast bedankt!