Uitslagen profieltesten roeibond bekend

Uitslagen

Onlangs moesten de seniorentalenten van de roeibond weer profieltesten op de ergometer doen. Opvallend is het lage aantal ingevulde formulieren.

Slechts rond de 75 roeiers volbrachten alle vereiste afstanden en tijden (100, 2000 en 6000 meter en 1 minuut) tegenover zo’n 175 in dit najaar en vorig seizoen. Waarom dit nu zo’n laag aantal is, is onduidelijk. Een mogelijkheid is dat veel mensen met ziekte kampten toen de testen afgenomen moesten worden of dat de testen niet meer verplicht zijn voor eventueel deelname aan FISU WK. Ook kan het duiden op twijfel of er wel iets met de resultaten gedaan wordt. Zo doet de sterke mannengroep van Nereus al jaren zonder consequenties niet mee aan de testen. Mochten roeiers ten tijde van de test inderdaad ziek zijn geweest, dan biedt de roeibond tot 25 maart de mogelijkheid de resultaten alsnog in te sturen.

Van de Kerkhof
Op de 2000 meter was bij de mannen Jacob van de Kerkhof met 5:53,0 de snelste. Hij profiteerde van het feit dat krachtpatser Jan van der Bij sinds kort een zogeheten meetrainer is geworden van het nationale team en de test niet meer hoefde te doen. Ergometerkanon Sander de Graaf viel wat tegen met een tijd van 5:58,0. Tussen hen vestigde zich routinier Bastiaan Colette met 5:55,0. De Graaf zette met 18:58,4 wel de snelste tijd neer op de langste afstand.

Laga
Bij de vrouwen maakte vooral Tessa Dullemans indruk. De pas tweedejaars roeister van Laga kwam tot een indrukwekkende 6:51,3 en was daarmee achter Marleen Verburgh die bij de Franse ergometerkampioenschappen tot 6:47 kwam, de snelste van iedereen. Ook Bente Paulis maakte indruk met 6:52,8. Op de 6000 meter was het andere roeister van Laga die opvallend snel was. Dautse Heimovaara kwam tot 22:09,1 en was daarmee maar één tel trager dan Verburgh.

Lichtgewicht vrouwen
Vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot heeft een luxepositie wat betreft talent bij de lichte vrouwen. Maar liefst vier stuks onder 23 jaar doken onder de grens van 7:20. Martine Veldhuis maakte daarbij de meeste indruk met 7:12,3. Maar de pas derdejaars roeister Iris Hochstenbach (7:13,5) deed daar amper voor onder. Floor van Lieshout en Tosca Kettler kwamen tot 7:16, waarbij laatstgenoemde met 22:56 verreweg de snelste tijd neerzette op de zes kilometer.

Tibben
De nog jonge Obbe Tibben kwam niet tot zijn toptijd van de NK Indoor en moest zich met 6:16,2 tevreden stellen. Hij was daarmee wel het snelste al kwam Damion Eigenberg met 6:19,1 dicht in de buurt. Op de langste afstand zat ruim tien seconden achter Tibben (20:13 om 20:02).

De complete lijst met uitslagen is hier te vinden: KNRB – Resultaten profieltesten februari 2018