Tritoncoach Coen Eggenkamp: ‘ik stond er zelf ook wel een beetje van te kijken’

Nabeschouwing

Triton won gisteren voor de zeventiende keer de Varsity. Ouderwetse tijden herleven bij de vereniging uit 1880. Want tot 1967 (bij de vijftiende Oude Vier-overwinning) overkwam het deze Utrechters ongeveer eens per vijfenhalf jaar dat er een zege kon worden gevierd. De gemiddelde wachttijd werd echter flink opgeschroefd doordat het vervolgens 52 jaar duurde voordat nummer zestien – in 2019 – werd geturfd. Maar nu was de tijdspanne aanmerkelijk korter. Slechts vier jaar (en drie edities, want 2020 geschrapt vanwege corona) stond Triton letterlijk en figuurlijk droog.

Gisteren werd de 139e editie overtuigend gewonnen. En dat gebeurde ten opzichte van 2019 met een compleet nieuwe bemanning. Constante factor: bezoldigd hoofdcoach Coen Eggenkamp. Aangezien hij ook NLroeiredacteur is, maken wij dankbaar gebruik van het interview dat RTV Utrecht gisteren afnam.

Oranje
De technische Tritonbaas kan terugvallen op een groep trouwe clubcoaches. Hij spreekt op de regionale radio over ‘de voorsprong van dit jaar, de aanvaring van vorig jaar, de druk op de bemanning, getergd zijn, de snelle start van Nereus, fitheid en het leiderschap van slagroeier Eli Brouwer.’ Het was bij deze overwinning voor Triton niet noodzakelijk ultra-langstudeerders in te zetten, terwijl de donkerblauwe Utrechters niet konden beschikken over de kersverse international Pieter van Veen. Hij behaalde gisteren in Piediluco voor oranje een zesde plaats. Het hele gesprekje met RTV Utrecht is via deze link te beluisteren.