Toernooi Rotterdam niet florissant gestart, Olivier Zeidler is pissig

Algemeen Dagprogramma

Het loopt in Rotterdam niet op rollen. Slechte weersomstandigheden – veel regen, harde wind, dreigend onweer – zorgen ervoor dat er time trials moesten worden gehouden. Maar de gehanteerde progressiesystemen waren voor velen onbekend. En het leek alsof organisator FISA door de eigen regels werd overvallen. Zo haperden uitslagenoverzichten en tijdschema’s. Het is ook de vraag of de gehanteerde time trials voor een eerlijker verloop zouden hebben gezorgd dan races over bijvoorbeeld zes (of vier) banen.

Europees skiffkampioen Olivier Zeidler won vorige week de Royal Regatta van Henley. Hij belandde gisteren via de time trial in de C-finale van de Holland Beker. Op Instagram beschrijft de Duitser zijn ervaring in Rotterdam.

Silly
“As the jury underestimated the influence of changing winds within a period of 30min of single scull time trials, I finished 22 seconds behind the fastest boat and ended up in the C Final. As Rotterdam should be already known for silly conditions, the committees have to ask their-selfs if today’s time trials had anything to do with fairness and if you should really operate further elite racing at this course”, schrijft Zeidler.

Herkansing
De Nederlandse armada was gisteren nog niet op stoom. Een ploeg als de lichte vrouwendubbel was ruim tien seconden langzamer dan de winnaar van hun voorwedstrijd. De Europese kampioenen in de mannendubbelvier en de vrouwenvierzonder konden hun voorwedstrijden niet winnen. Andere opvallende aspecten: de tweede Nederlandse ploegen waren sneller dan de boten voorzien van het nummer één. Lichtpunten: de dubbeltwee van Broenink/Twellaar won een voorwedstrijd en de Holland Acht mag voorin worden verwacht.

Alle uitslagen zijn hier te vinden. Het tijdschema voor morgen staat daar. De wedstrijden zijn via een videostream te volgen.

Dit zijn de belangrijkste voorronden van Nederlandse bemanningen in olympische boten.

Halve finales
11:15 u mannendubbel Twellaar/Broenink
11:20 u mannendubbel Keijser/Van Sprang

Herkansingen
11:30 u vrouwenvierzonder
11:40 u mannenvierzonder Nederland 1
11:45 U mannenvierzonder Nederland 2

Halve finales
11:50 u Ladies Trophy Lisa Scheenaard
12:05 u Holland Beker Guillaume Krommenhoek
12:10 u Lichte vrouwendubbel

Herkansingen
12:30 u Vrouwendubbelvier
12:35 u Mannendubbelvier
12:45 u Vrouwenacht
12:50 u Mannenacht