Tientallen ploegen doen ervaring op bij Hügelregatta

Kort

Terwijl een deel van roeiend Nederland naar Tilburg trok voor de ZRB, togen tientallen voornamelijk ouderejaars wedstrijdroeiers naar Essen, vlak over de Duitse grens. Bij de zogeheten Hügelregatta deden zij de nodige race-ervaring op.

Houd NLroei open! Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

De tegenstand was vaak niet mals want meerdere nationale equipes gebruikten de wedstrijd eveneens als ervaringsrace. Met name de Franse nationale ploeg viel op. Het land is onder de voormalige Britse topcoach Jurgen Gröbler bezig aan een gigantische opmars in het internationale toproeien. Op de Baldeneysee waren de eerste contouren van zijn plan richting Parijs zichtbaar en de ploeg kon met een karrevracht aan medailles terugkeren naar Frankrijk.

Holland
Overwinningen voor de Nederlandse studentenroeiers waren dan ook beperkt. Alleen de ongestuurde twee bij de vrouwen van Triton (Lis Verouden en Rianne Prins) stond tweemaal op het podium. Joost Schwarz (Skøll) kwam op zondag ook dichtbij door met een keurige tijd van 7:03,75 tweede te worden, ruim een lengte achter de winnaar. In het sterk bezette veld van de M4- kwam de Nereus-ploeg – die over twee weken in actie komt bij de eerste wereldbeker – tot een knappe derde plaats achter de Fransen en een sterke Duitse selectieboot.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.