Stunt van Triton in Henley, vandaag halve finale WKU19

Dagprogramma

Het was voorspeld: de acht van Oxford Brookes is snel. En dat bleek ook toen Triton gisteren de krachten ermee ging meten. Gestaag bouwde de ploeg uit Oxford een voorsprong op, maar de Utrechters lieten geen licht tussen de boten ontstaan. Dat loonde. Want een paar honderd meter voor de finish knakte de slagman van de Engelsen. Hij maakte steeds kortere halen, roeide op een gegeven moment helemaal niet meer, en liet zich – wat theatraal – achterover vallen. Triton kreeg de overwinning daarmee in de schoot geworpen. Ook Nereus kwam in de Temple Challenge een ronde verder. Vandaag ontmoeten beide Nederlandse achten elkaar om 16:30u.

Dubbelaars Nika Vos en Martine Veldhuis en de mannenvierzonder van Laga/Gyas kwamen ook zonder problemen een ronde verder. Zij starten vandaag om respectievelijk 13:10u en 19:10u. De dubbeltwee van Triton strandde echter, de (lichte) mannen Van Brussel en De Jong kunnen alweer naar huis. Om 18:40u starten Rienks, Van de Kerkhof, Mantel en Rienks in de Stewards’ Challenge. De videostream is hier te vinden, 19 uur is de starttijd van de vrouwenacht in de Remenham.

Plovdiv
Bij de juniorenWK heeft de meisjesdubbelvier op vrijdag een plaats in de A-finale van zondag veroverd. Vandaag gaan twee solisten en de meisjesdubbeltwee dat via de halve finales ook te doen. Dit zijn de starttijden van vandaag, de wedstrijden zijn voor het eerst via onderstaande videostream live te volgen.

C-finale
9:00u jongensdubbelvier
9:06u jongensdubbeltwee

Halve finales
10:24u meisjesdubbeltwee
10:38u Lucas Keijzer
10:52u Marg van der Wal