Studentenroeiers weer massaal richting zuiden

Kort

Afgelopen week maakten veel Nederlandse studentenroeiverenigingen gebruik van een onderwijsvrije week. Traditiegetrouw trokken clubs erop uit voor een trainingskamp richting de zon.

Hoewel met wat minder ploegen dan vorig jaar, reisde het grootste deel af naar Sevilla. Vanwege de zuidelijke ligging is de kans op zon daar het hoogst. Delegaties van onder meer Proteus-Eretes, Gyas, Aegir, Triton, Nereus en Orca maakten volop gebruik van de faciliteiten aan de Guadalqivir. Laga trok dit jaar naar het iets noordelijker gelegen Banyoles, terwijl Thêta bivakkeerde in Zuid-Frankrijk.

Sparsessies
Waar in Sevilla afgelopen jaren veelvuldig een centrale sparsessie tussen alle verenigingen werd gehouden, kwam dat dit jaar niet van de grond. Ploegen en verenigingen zochten elkaar echter veelvuldig onderling op om zodoende zich op kleinere schaal met elkaar te meten. Duidelijke winnaars vielen dan ook niet aan te wijzen, al bleken een aantal vrouwenskiffs (met name Margriet Lantink, Bente Paulis en Ilse Kolkman) goed in vorm.

Holland Acht
Een deel van de boordvrouwen uit de nationale selectie van Josy Verdonkschot waren eveneens in Sevilla en selecteerden de onderkant van de groep. De bovenkant verbleef net als de (lichte) scullsters in de Sierra Nevada op hoogtestage. Morgen vertrekken twaalf roeiers richting Varese voor een selectiekamp voor de Holland Acht.