Stewart met Van Veen in tweezonder naar OKT

Kort

Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) dat over een week in Luzern begint, blijkt ongekend populair. Liefst 400 roeiers uit 49 landen hebben zich ingeschreven. Nederland stuurt drie boten: de mannen tweezonder van Niki van Sprang en Guillaume Krommenhoek, en een acht en tweezonder bij de vrouwen. In die laatste boot heeft Eve Stewart de plek ingenomen van Ilse Kolkman.

Denemarken
Zij zal samen met routinier José van Veen aan de start verschijnen. Vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot denkt dat deze samenstelling nog net wat meer snelheid kan brengen. Er zijn zeven tegenstanders waarbij Denemarken de meest opvallende is. Fie Udby Erichsen won in 2012 in Londen de zilveren skiffmedaille en is nu gekoppeld aan Hedvig Rasmussen die in Rio de Janeiro nog brons pakte in de tweezonder. Eerdere races roeide het duo nog niet. Ook Chili heeft een sterke boot.

Interviews, voorbeschouwingen, foto’s, filmpjes, nieuwsberichten…NLroei brengt het allemaal! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

China
De vrouwenacht zal drie boten achter zich moeten houden. Roemenië was bij afgelopen EK sneller en ook China zal in de gaten gehouden moeten worden. Bij de laatste WK in Linz was dat land nog sneller dan het Nederlandse octet. China stuurt overigens maar liefst acht boten naar het toernooi. Krommenhoek en Van Sprang zouden als de nummer 5 van Europa de horde van het OKT prima moeten kunnen nemen. Op papier zal de grootste tegenstand vermoedelijk komen van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Alle inschrijvingen zijn hier te vinden.