Skadi grijpt in: verspreiders racistische beelden twee maanden geschorst

Algemeen

Skadi heeft inmiddels de zes leden geschorst die racistische boodschappen via WhatsAppsgroepen zouden hebben verspreid. Een groot aantal (internationale) Rotterdamse studenten ontving die berichten. Het sextet mag twee maanden niet op de clubborrels en dergelijke verschijnen. Roeien en ergometeren is twee weken niet toegestaan.

“Wij hebben een schorsing van twee maanden opgelegd aan de leden die bij dit incident betrokken waren. Deze schorsing betekent dat de betrokkenen twee maanden niet mogen deelnemen aan alle sociale- en nevenactiviteiten op de vereniging. Tevens is hen voor twee weken de toegang tot alle trainingsfaciliteiten van de vereniging ontzegd”, zegt Skadivoorzitter Wouter van Dam.
Houd NLroei in de lucht, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt!
Leereffect
Hij licht de strafmaat toe. “De sanctie is in lijn met onze reglementen en de maatregelen die de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam hebben genomen. Racistische uitingen vinden wij absoluut onacceptabel en worden ook niet getolereerd. Ruimte voor ontwikkeling en het leren van fouten is een belangrijk onderdeel van een vereniging. Deze situatie valt ook binnen een breder maatschappelijk probleem dat we samen met de universiteit en hogeschool bespreken.”

Ranzig
De baas van de Rotterdamse hogeschool vond de aanblik van de gedeelde uitingen misselijkmakend. “Deze beelden sloegen echt alles. Als iemand deze beelden een grap of normaal vindt dan hebben we een groot probleem met zijn allen”, zei hogeschoolvoorzitter Ron Bormans tegen De Telegraaf.