Sabaudia: live zeven A-finales met NLboten vanaf 11:02 uur

Dagprogramma

Om maar een trendy uitdrukking te gebruiken: wordt het in Sabaudia zelfvertrouwen voor Tokyo tanken? Of gaat dat juist in Italiaanse wateren worden geloosd? Na de super-WK van 2019 en de wonder-EK van vorig jaar, staat de Nederlandse equipe er nog steeds goed voor. Maar wel met twee benen op de grond. Vandaag starten bij deze wereldbeker de vijf olympische vrouwenboten in de A-finales. De bemanningen van de mannenboten – vierzonder en de dubbeltwee – behoren niet tot de olympische equipe.

Kijkwijzer
De meest bedrijfszekere vrouwenploeg lijkt de vierzonder, vandaag roeit Ellen Hogerwerf weer op de boegpositie. De Jong en Scheenaard verrassen zo vaak dat het geen verrassing meer is als ze boven verwachting presteren. Paulis en Keijser hadden vrijdag een broodnodige opsteker. Sophie Souwer kan alles, ook hard skiffen. De dubbelvier is gehusseld: iedereen zit op een andere plek, behalve Inge Janssen. Olivia van Rooijen slaat vandaag voor. De wedstrijden zijn live via een videostream te volgen, die is hier te vinden.

B-finales
9:38u W4x Nederland 2
9:46u W1x Lisanne Brandsma

A-finales
11.02u W2x
11:17u M2x
11:32u W4-
11:47u M4-
12:17u LW2x
12:32u W4x
13:17u W1x

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!