Roeiverenigingen ondervinden problemen met hoog water

Kort

De hoge waterstanden vanwege de enorme regenval van de laatste weken zorgen voor de nodige problemen bij de Nederlandse roeiverenigingen. Met name clubs aan de grote rivieren kunnen momenteel niet te water.

Een rondgang langs de verenigingen laat zien dat er een vaarverbod geldt voor onder andere de Maastrichtse Watersportclub en Aeneas in Roermond. Beide clubs liggen aan de Maas in Limburg. Hetzelfde geldt voor de De Drie Provinciën nabij Cuijk waar men niet de Maas op mag. Bij De Helling in Culemborg aan de Lek is roeien in sommige boottypen niet mogelijk. Daarvoor is de waterstand bij Lobith is te hoog.

RTV Noord
Ook Daventria in Deventer aan de IJssel ondervindt hinder. Leden hebben daar geprobeerd het vlot stormbestendig te maken en zijn de vlotdelen met spanbanden aan elkaar gebonden. Dat maakt veilig gebruik van het vlot onmogelijk stelt de website. Niet alleen langs de grote rivieren zijn er problemen. Zo maakte RTV Noord een reportage bij het Groningse Aegir waar de roeiers een stuk door het water moeten lopen om het drijvende vlot te bereiken. Bij Hemus in Amersfoort speelt een soortgelijke kwestie getuige deze foto op hun Facebookpagina.