NOCNSFbaas Van Zanen breekt lans voor roeien

Kort

Anneke van Zanen – Nieberg, voorzitter van de sportkoepel NOCNSF, zet zich bij de overheid in voor onder andere de roeisport. Maar ook bijvoorbeeld voor turnen in gymlokalen. ‘Kinderen krijgen overdag gymles op school, maar mogen na schooltijd niet naar diezelfde gymzaal om bij hun gymvereniging te turnen. Het is niet te begrijpen’, aldus Van Zanen in de Volkskrant over sporten in coronatijden.

Over de roeisport zegt ze: ‘Roeien, een buitensport. Met als enig nadeel dat de stoeltjes in de boot op 1.35 en niet op anderhalve meter van elkaar zijn geplaatst. Dus kan het niet. Daar zou toch een mouw aan te passen moeten zijn.’ Binnenkort wordt een verdere versoepeling van de coronaregels verwacht.

Para
Zonder dat NOCNSF noch de KNRB daar ruchtbaarheid aan hebben gegeven, mogen sinds 1 juni een gehandicapte sporter en diens begeleiders zich op minder dan 1,5 meter van elkaar bevinden. Dat staat in de Model- noodverordening van het veiligheidsberaad (paragraaf 2.2): een para en zijn of haar coach mogen dus met elkaar in een dubbeltwee. De coach hoeft (uiteraard) niet noodzakelijkerwijs valide te zijn. [su_quote]Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]