NK klein: Tritonvier gesplitst sterker, morgen ‘code geel’

Kort

Freek Robbers en Niki van Sprang haalden de A-skifffinale niet, dubbelvierwereldkampioen Olivia van Rooijen strandde in haar skiff ook en komt morgen in de B-finale uit. Zij zijn vandaag opvallende uitglijders bij de NK. De solisten Keijser, Metsemakers, Scheenaard en Tibben hebben in hun eigen discipline wel goede zaken gedaan.

Niet minder opvallend is het optreden van de Tritontweetjes. Het viertal dat de 51e Varsitynederlaag op rij in de boeken van de Utrechtse club zette, blijkt afzonderlijk opvallend sterk te kunnen tweezonderen. Bondsroeiers Kaj Hendriks en Harold Langen wonnen een halve finale waarin hun verenigingsgenoten Bas Thijssen en Jacob van de Kerkhof derde werden. Eén derde van de A-finalebanen kleurt morgen dus donkerblauw. De jonge Utrechters zijn morgen echter bij voorbaat vrijwel kansloos voor de overwinning, want zij worden op een zogeheten nadeelbaan gelegd.

Code geel
Een andere kleur krijgt morgen namelijk een prominente rol: (code) geel. Dit betekent in dit geval dat vanwege de wind er zondag vanaf 12:50u in ‘waaiervorm’ zal worden gevaren. De best geplaatste ploegen uit de voorronde zullen op de lage boeien geplaatst worden. Zie hier voor verdere informatie.