Negen extra roeiers geselecteerd voor bondstrials

Algemeen

Conform het onlangs gepubliceerde jaarprogramma heeft de roeibond een aantal roeiers aangewezen die – naast de al bestaande groep High Potentials – mee mag doen aan de trials van de al bestaande bondsequipe. Die zullen in januari plaatsvinden en kunnen de opstap zijn voor een plek in de bondsselectie.

Support NLroei, doe mee aan de crowdfunding ’22/’23, dat kan hier, alvast bedankt!

De negen roeiers zijn geselecteerd op basis van de resultaten van afgelopen Tromp Boat Races. Dit uiteraard gecombineerd met resultaten uit het verleden. De uitnodigingen zijn vooral naar vrouwen gegaan. Opvallend zijn de twee lichtgewichten Femke Paulis (Nereus) en Tosca Kettler (Orca). Hoofdcoach Eelco Meenhorst vond het vorig jaar nog niet nodig te investeren in een lichte vrouwengroep, maar komt daar nu van terug. De zilveren skiff-medaille bij afgelopen WK van Martine Veldhuis gaf daar genoeg reden toe. Paulis kwam tot voor kort uit in de open categorie en behaalde in juli de wereldtitel in de dubbelvier voor roeiers onder de 23 jaar.

De Kok
Uit die boot zijn ook Vera Sneijders (Thêta) en Willemijn Mulder (Laga) geselecteerd. Lisa Bruijnincx zat al bij de zogeheten High Potentials. Andere nieuwkomers zijn voormalig juniorenskiffeuse Jente Jongsma (Nereus) en de Njord-vrouwen Margot Leeuwenburgh en Claire de Kok. Zeker de laatste roeister maakte indruk in Hilversum door als derdejaars roeister het DSB-veld met overmacht te winnen en de tweede totaaltijd neer te zetten. Meest opvallende roeister zonder uitnodiging is Isabel van Opzeeland (Nereus), die in het verleden al eens meetrainer was.

Hunze/Nereus
Mede doordat de mannengroep van High Potentials al omvangrijk is, werden er nu maar twee extra tickets vergeven. Die gingen naar het voormalige Hunze (nu Nereus)-duo Jelle Bakker en Lucas Keijzer. Beiden roeiden al hard in hun juniorentijd en zaten in de dubbelvier bij afgelopen onder 23-WK. Vooral Bakker was rap bij de Tromp Boat Races. Slechts vijf roeiers waren sneller. De huidige groep bestaat uit Olav Molenaar, Wibout Rustenburg, Eli Brouwer, Pieter van Veen, Lars Lipman, Daan de Vos de Wael, Gert Jan van Doorn, Wietse Morreau, Ies Wiersma, Lisa Bruijnincx en Minke Holleboom.