Vermeer en Klok wonnen in München

Kort

Iris Klok en Jessy Vermeer pakten afgelopen weekeinde tot tweemaal toe de winst. Dat deden zi in de tweezonder bij de hoog aangeschreven juniorenregatta in het Duitse München.

Het duo dat normaal gesproken voor De Amstel (Klok) en RIC uitkomt (Vermeer) lieten vorig jaar al geregeld van zich spreken door als (piep)jongelingen ook in nationale seniorenvelden vooraan te varen. Bij de afgelopen NK kwamen ze mee met de subtop en in Zuid-Duitsland lieten de jonge vrouwen zien in hun eigen leeftijdsklasse internationaal vooraan te kunnen varen. Op zaterdag eindigde de eerstvolgende ploeg op precies 2,5 seconden achterstand. Zondag was dat verschil nog veel groter. Naast Duitse ploegen lagen in hun veld ook Kroaten, Oostenrijkers en Britten die voor hun land uitkwamen.

Naast de twee was er ook een vierzonder naar München afgereisd. De ploeg met Willem Stoop, Ies Wiersma, Olivier de Boer en Raymond Huisman (Willem III / RIC) kwam op beide dagen echter niet verder dan een vierde plek in de voorwedstrijd.

Uitslagen zijn hier te vinden.