[Update 20.15 uur] Jasonleden zoeken steun bij elkaar na dodelijk ongeluk

Kort

[update 20.15 uur] Jasonvoorzitter Erik Metz geeft op Jasonroeien.nl uitleg over het tragische ongeluk waarbij twee leden zijn omgekomen en drie in het ziekenhuis zijn beland.

Aan zijn leden schrijft een (aangeslagen) Metz: “Als bestuur begrijpen we heel goed dat iedereen graag wil weten welke leden het betreft. Op dit moment willen we daarover geen mededeling doen, omdat in de eerste plaats daarover met de familie moet worden overlegd. Wat de oorzaak van het ongeluk is geweest, wordt onderzocht door de politie. Daarover wordt door ons dan ook geen verdere mededeling gedaan.”

Zondag is er een samenzijn voor de leden van Jason om steun bij elkaar te vinden.

[eerdere berichtgeving] Vanochtend is een roeier overleden als gevolg van een aanvaring. Een ploeggenoot van hem was vermist, zijn ontzielde lichaam is inmiddels ook gevonden. Het ongeval vond plaats bij Huissen, vlakbij Arnhem, op de Nederrijn. Dit meldt onder andere de Telegraaf. Drie andere roeiers zijn overgebracht naar een ziekenhuis, een van hen had onderkoelingsverschijnselen. Het gaat om leden van de Arnhemse roeivereniging Jason. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het ongeval plaats heeft kunnen vinden.

De vijf opvarenden zijn volgens secretaris Frank Jibben van roeivereniging Jason ervaren roeiers en redelijk op leeftijd. “Ze roeien regelmatig op de Nederrijn en het Pannerdens kanaal”, zegt Jibben tegen de Telegraaf.

Later meer nieuws.

1 thought on “[Update 20.15 uur] Jasonleden zoeken steun bij elkaar na dodelijk ongeluk

Comments are closed.