Holland Acht sprint naar A-finale

Kort

Voor zover dat nog niet het geval was: bij de EK is Nederland wakker en deed goede zaken. De belangrijkste boten zijn naar de A-finale. De Holland Acht moest de ‘after burner’ daarvoor wel op ‘aan’ zetten. De nieuwe mannendubbelvier bereikte met fraai roeien eveneens de eindstrijd.

Dubbels
Ilse Paulis en Marieke Keijzer zijn niet de snelste starters, maar beschikken over een uitstekende baansnelheid. Ze passeerden Duitsland en zaten als nummer twee van hun halve finale de eveneens sterke dubbel van Roemenië dicht op de hielen. De licht roeiers Bart Lukkes en Jort van Gennep lagen continu op de laatste positie en komen morgen dus uit in de B-finale.

Holland Acht
De samenstelling van de ploeg is anders, maar het sterke wapen van de Holland Acht – de eindsprint – werkte als vanouds. De ploeg had het ook nodig, want de oranje boot moest van ver komen om de tweede plaats veilig te stellen en daarmee het startbewijs voor de finale binnen te slepen.

Vieren
De boordvier behaalde een keurige tweede plaats en gaat morgen mee in de strijd om de medailles. De scullvier van slagroeier Freek Robbers is nog maar net geformeerd, maar maakt nu al veel indruk door de herkansing gedecideerd te winnen.

Skiffs

Stef Broenink won zijn halve finale en kan in de C-finale laten zien wat hij momenteel waard is. Lichtgewicht Amber Kraak is nog niet zo ervaren, skifft wel hard, maar kwam als vierde over de finish in haar halve finale. Zij komt net als haar zware collega uit in de B-finale. De Jong kwam in haar herkansing vijfhonderdste seconde te kort voor de A-finale.