Geen Koninklijke Holland Beker in 2020: ‘bittere pil’

Kort

Komend jaar zal de Koninklijke Holland Beker (KHB) niet worden verroeid. Dit ondanks dat het prestigieuze evenement al op de nationale kalender stond. De organisatie denkt te weinig internationale ploegen te kunnen trekken om een aansprekend wedstrijdweekeinde te kunnen organiseren. De organisatie noemt het een bittere pil.

Het annuleren heeft vooral te maken met de afwijkende datum. In verband met het olympische seizoen zouden de wedstrijden veel eerder worden gehouden dan normaal. In plaats van aan het einde van het seizoen begin juli, stond het nu al gepland voor 9 en 10 mei. [su_quote]Maak de onafhankelijke journalistiek mede mogelijk. Doe mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]
Gent
“Deze data mochten we zelf kiezen. Maar achteraf is dat een inschattingsfout geweest. Het bleek onmogelijk te zijn om dat weekeinde genoeg internationale ploegen naar de Bosbaan te halen. Toproeiers kozen in het olympische jaar voor andere wedstrijden en voor subtoppers zijn tijdens datzelfde weekeinde de wedstrijden van Gent”, vertelt Inge Struijk, verantwoordelijk voor de communicatie van de KHB.

Verplaatsen
De organisatie heeft vervolgens nog geprobeerd een andere datum te vinden, maar slaagde daar niet in. Struijk: “We zijn daarbij ook afhankelijk van andere wedstrijdorganisaties en die hadden begrijpelijkerwijs geen zin om te veranderen. Toen konden we helaas niets anders dan concluderen dat het niet mogelijk is om het evenement dit jaar te organiseren.”

Geld
Ook speelde mee dat bij geringe inschrijvingen de organisatie een financieel risico zou lopen. De derde wereldbeker die vorig jaar in Rotterdam werd georganiseerd, leverde ook al een verlies op. Desalniettemin zijn ze van plan in 2021 weer van de partij te zijn.