Fotoreportage: draaipoort + hek geplaatst, fietsen langs Amstel vrijwel onmogelijk

Algemeen

Coachcatastrofe bij de Head of the River: meefietsen is nagenoeg onmogelijk. Aan beide kanten van de Amstel zijn stremmingen. Gisteren is er bij Zorgvlied een hekwerk met tourniquet geplaatst. Fietsen passen niet door deze draaipoort. De hindernis staat nu tussen de Rozenoordbrug en de begraafplaats Zorgvlied. Dit is vermoedelijk gedaan om te verhinderen dat fietsers hun roeiploegen kunnen volgen. Op dat deel van de Amsteldijk (zie kaartje hieronder) wordt al enige tijd onder andere aan een gasleiding en een dijkverhoging geklust. Alleen voetgangers mogen daar passeren. Fietsers werden tot gisteren min of meer gedoogd.

Aan de oostkant van de Amstel is meefietsen ook niet te doen. Want de Ouderkerkerdijk richting Oudekerk aan de Amstel is eveneens vanwege werkzaamheden gestremd. Coaches van Poseidon, Skøll en Willem III steken via de Rozenoordbrug de Amstel over om hun ploegen aan de westzijde te volgen. ‘Estafettecoachen’ lijkt vooralsnog de beste optie. Of men kan waarschijnlijk met het rijwiel aan de hand als voetganger Zorgvlied passeren. Fietsen kunnen dan met enige intercollegiale hulp over het hek worden getild.

Hier staat fietsinformatie op HeadoftheRiver.nl. De foto’s zijn van Leo de Keizer, hij nam voor NLroei gisteren poolshoogte, kijk hieronder ook voor kaartjes van de verschillende stremmingen.