Flinke strijd in Hilversum

Wedstrijden

Het is een tikje ontijdig, maar het wedstrijdseizoen van 2021 is inmiddels goed op gang. Gisteren begonnen de Tromp Boat Races en hoewel de Hilversumse langeafstandswedstrijd over liefst 5250 meter gaat, waren de verschillen (soms) klein en de uitslagen (soms) verrassend. Zo won skiffeuse Lisa Bruijnincx (Njord) weliswaar, maar zij werd op de hielen gezeten door Karien Robbers (Nereus) die iets meer dan twee seconden langer nodig had. Lichtgewicht Tosca Kettler (Orca) volgde dit duo op ongeveer 15 seconden.

Bij de meisjes bleef Lina Schwartz ruim wereldkampioen Lotta van Westreenen voor. Achter deze twee Willem III-roeisters werd de sterke Anna Menke (De Hunze) derde. In het jongensskiffveld was er ook sprake van een WIllem III-ééntweetje: Gianni Perotti was de snelste, gevolgd door Klaas Baud. James Graham (Die Leythe) werd derde. Guus Mollee is op zee snel, maar ook op een Nederlands kanaal kan hij goed uit de voeten. Hij won voor zijn nieuwe Nereus-genoot Lucas Keijzer en Stefan Slagter (Gyas) in het SB-veld.

Tweetjes
De eeneiige Proteustweeling Ries en Vosse Meijssen won verrassend voor de Laga/Aegir-combinatie van Amos Keijser en noordeling Wessel Hesselink. Bij de vrouwentweetjes vormden Jonneke Broere en Ashley Rijst van Skøll het snelste duo. Evie Rademaker en Iris van den Berg (Proteus) volgden op respectabele (bijna een minuut) afstand.

Alle uitslagen staan hier.