De Koning wint in Boston

Kort

Meervoudig parawereldkampioen Corné de Koning roeide bij de Head of the Charles samen met de Australische wereldtopper Kathryn Ross. Dit gelegenheidsduo won met overmacht de PR2-klasse.

Het was de enige Nederlandse winst tijdens de grootste roeiwedstrijd ter wereld. Traditioneel eindigden beide Minerva-achten in de achterhoede van het hoogste veld. Vanwege het feit dat ze eigenlijk een combinatieploeg zijn, moeten zij in de hoogste divisie starten. Maar een vuist maken tegen de grote universiteitsploegen van Amerika is geen sinecure. De vrouwen hielden met hun 30e plek in elk geval nog vier boten achter zich. De mannen eindigden wel als laatste.

Nederlanders
Bij de vrouwenachten was Iris Klok de beste Nederlandse met een zevende plek voor haar acht van Stanford. Robert Pluymert scoorde bij de mannen achten voor de beste klassering. Zijn ploeg van Washington werd wat teleurstellend achtste. Beide velden werden gedomineerd door boten van de nationale selectie van de Amerikanen. Die staan onder leiding van de voormalig succescoach van Nederland, Josy Verdonkschot.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.