Belg Lemmelijn ontpopt zich ook als sterke skiffeur

Kort

Bij de Belgische nationale trials in Hazewinkel zorgde krachtpatser Ward Lemmelijn voor een sensatie. De roeier die tot nu toe vooral op de ergometer indruk maakte, won de belangrijke race in de skiff. Een week terug werd hij nog wereldkampioen indoorroeien.

Lemmelijn – die pas in 2017 als student in Hasselt begon met roeien – eindigde in de ochtend tijdens een time-trial nog op de vierde plaats en begon de finale ook aarzelend. Na een flinke versnelling halverwege roeide hij zich echter naar voren en won hij met een verschil van ruim 3,5 seconden op nummer 2 Tristan Vandenbrussche. Met deze prestatie zet de 23-jarige roeier zichzelf goed op de kaart en zou het zo maar eens kunnen dat de Belgen hem nu uitzenden naar het Olympisch Kwalificatietoernooi.

Combinaties
De races in Hazewinkel stonden in het teken van de aankomende internationale evenementen. Zo werden in de dubbeltwee verschillende combinaties uitgeprobeerd. Eerder werd ook een dubbelvier genoemd als mogelijk boottype voor de Belgische zwaargewichten. De kans is echter groot dat Lemmelijn het nu in de eenmansboot mag proberen.

De Loof/Claes
Dit niet in het minst omdat twee anderen de races in de dubbeltwee wisten te winnen. Pierre de Loof en Ruben Claes wonnen in een directe ontmoeten de sterke Belgische lichtgewichten Tim Brys en Niels van Zandweghe. Deze boot won bij afgelopen EK in Poznan brons in een ijzersterk deelnemersveld. Lemmelijn wist in de dubbeltwee met verschillende ploeggenoten deze snelheid niet te evenaren.

De uitslagen van de trials zijn hier te vinden.