Zet Coen op 1 in Utrecht!

Algemeen

Jaja, onze Coen Eggenkamp is genomineerd! Dit keer niet vanwege zijn journalistieke verdiensten, maar om de Varsity-overwinning van Triton. Dat was deze notoire serieverliezer namelijk 51 x op rij niet gelukt. Met coach Coen dus wel.

Bij deze trotse Utrechtse club worden gemakkelijker WK-medailles binnengehaald, dan het folkloristische hoofdnummer gewonnen. Dat bewees Femke van de vliet van Triton al een paar maanden later. Samen met Iris Hochstenbach van Gyas, won zij – met coach Eggenkamp – zilver bij de WK tot 23 jaar.

Orca
Maar het is toch vooral het Varsitygoud dat de Utrechtse sportprijsjury deed besluiten Eggenkamp te nomineren. Het was immers alweer 15 jaar geleden dat een vereniging uit de domstad de Varsity had gewonnen. En het zou ook wel eens tot 2071 (of later) kunnen duren voordat Triton weer bij de betovergrootmoeder van alle studentenwedstrijden wint.

Op 1
Kun je niet zo lang wachten? Check dan dagelijks NLroei. Regelmatig publiceert Coen daarop zijn primeurs, doorwrochte artikelen, informatieve interviews, opzienbarende onthullingen en korte (en krachtige) nieuwsberichtjes. Maak zijn journalistiek werk (en dat van zijn collega’s) mede mogelijk en draag bij aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Oja, vergeet ook niet te stemmen op hem als coach in Utrecht, dat kan daar. Zijn gouden ploeg kan hier op 1 worden gezet.