Rotterdam vandaag: Eerste Nederlandse medaillekans

Wedstrijden

Op de Wereldkampioenschappen onder de 23 jaar nadert vanmiddag het eerste hoogtepunt. De strijd om het eremetaal zal om 16.00 uur losbarsten tussen de vrouwenvieren. De vierzonder van Hermijnje Drenth, Eline Feitsma, Ymkje Clevering en Veronique Meester gaat voor de eerste Nederlandse medaille.

Maar daarvoor is het de beurt aan de senioren. Verschillende ploegen doen een gooi naar een plaats in de finale, voor Nederland geldt dat voor één deelnemer. Peter Wiersum zal de twee-met-stuurman naar de eindstrijd trachten te sturen. Hun race vangt aan om 15.20 uur.

Vanochtend
Eerder vandaag werden drie c-finales en een d-finale geroeid. De lichte mannendubbelvier en lichte mannenskiffeur Lennart van Lierop gingen naar huis met winst in de c-finale, die in het geval van de vier maar uit twee deelnemende boten bestond. De lichte mannen tweezonder werd tweede in de c-finale. Vrouwenskiffeuse Mieke Wilms won de D-finale.

2 thoughts on “Rotterdam vandaag: Eerste Nederlandse medaillekans